pondělí 11. května 2015

Kam po škole?

Čaute milé čtenářky :)
Dnešní článek bude takový "povídací". Chtěla bych vám poradit nebo aspoň vylíčit jak jsem se s touto situaci poprala já :) Blíží se totiž období maturit ,písemné mají už za sebou ale na ústní je ještě čas. Většina už mají podané přihlášky i na výšky a nic jim k tomu nechybí jen šťastně odmaturovat :).
Ale najdou se lidé například jako JÁ, kteří odmaturují a žádnou přihlášku si prostě nepodají. Buď z důvodu toho, že prostě dál už studovat nechtějí a nebo že si prostě nevěřili u maturity a zkusí to další rok. Prostě a jednoduše chtěla jsem si zkusit pracovat a příští rok si poslat přihlášku. :) Měla jsem na sobě růžový brejle a představovala jsem si to moc jednoduše.

Jelikož jste vlastně studentem až do konce srpna musela jsem si hledat práci sama.
Asi jednou z nejdůležitějších věcí je dobře napsaný životopis a k němu motivační dopis. Pak už stačí hledat jen na internetu různá volná pracovní místa. :) A když se zadaří pozvou vás na pohovor.

Nezoufejte, když to na poprvé nevýjde. Moje první "brigáda" byla hodinový úklid na poště ve vedlejší obci. :) Pak jsem dělala recepční. A pak shodou okolností hledali někoho na poště tak jsem to vzala.

Nyní se učím na přijímačky a doufám, že mi to výjde. Člověku to jde docela z tuha po roce pauzy od učení. :D Hlásím se na vyšší odpornou pedagogickou školu se zaměřením speciální pedagogika v Litomyšli. Pokud se tam někdo hlásí napište mi budu ráda :D zatím tam neznám nikoho:/



Žádné komentáře: