čtvrtek 21. května 2015

Kokosový olej


Čauky milé čtenářky :) 
Krásné čtvrteční ráno Vám přeji :) 

Dneska vám chci zrecenzovat Kokosový olej. Objevila jsem ho nedávno. A jsem z něho naprosto nadšená. Řekla jsem si, že se s vámi musím podělit. 

Kokosový olej má mnohé využití. 
Jako první z nich je, že napomáhá při redukci váhy. V těle se totiž neusazuje. Rozkládá se na glukózu a neobsahuje také žádný cholesterol. Pomáhá také předcházet před tzv. JO-JO efektem. 
Využívá se v potravinách. Kokosový olej má lahodnou chuť a vůni. Obsahuje mnoho významných vitamínů (A, C, a E)

Velkou roli hraje taky v péči o pleť. Dá se použít jako náhrada tělového mléka nebo krémů. Sama ho používám jako noční krém na obličej. Sice je docela mastný, ale snadno se vstřebá a nezanechává mastný film. Je vhodný jako odličovadlo.

Krásně pečuje o naše vlasy. Používá se pro zábaly proti lámáním vlasů a konečků. Některé slečny a dámy používají olej pro snadné rozčesávání vlasů. A prý dokonce nadobro skoncuje s lupy.

Je to i alternativní pomoc proti bakteriím a kvasinkám. Působí jako přírodní antibiotikum, napomáhá k hojení vyrážek, jizev či ekzémů. Doporučuji přidávat jednu kávovou lžičku do čaje při nachlazení pro zmírnění kašle a bolesti v krku. :)

 A slouží jako pomocník při masáži. Zvlhčuje totiž pokožku a zanechává ji pružnou a hlaďounkou. 

Slouží jako přírodní "bělič" našeho chrupu. Zapomeňte na citronovou šťávou smíchanou se sodou. Stačí denně lžička oleje poválet v puse a zářivý chrup se po měsíci objeví. Nebo kokos používejte jako svou zubní pastu. 

A ještě jedna zajímavost zamezuje také tvorbu aftů v puse. :) 






Je prostě naprosto skvělý! :3
Máte také zkušenosti s tímto olejem? 

Žádné komentáře: